25/6/11

H Ελλάδα της παράγκας

Άλλη μια φορά βρίσκουμε μπροστά μας της έννοια της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.
Αυτή τη φορά το όλο πακέτο περιέχει εκτός από στημένους αγώνες, παράνομο στοίχημα, ντόπιες και λυκοφιλίες.

Η τακτική του συστήματος γνωστή από  παλιά να στρέψει τα βλέμματα αλλού στις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και φαίνεται μέχρι στιγμής να το καταφέρνει. Αυτό γιατί η έκταση των γεγονότων είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αλλά και γιατί  τα γεγονότα αυτά κάθε αυτά είναι τόσο ζωντανά , με τους διαλόγους που δίνονται στην δημοσιότητα με δόσεις που ακόμη και αν δεν σε αγγίζουν σου προκαλούν αν μη τι άλλο γέλιο(κύριε Μάκη μου τελείωσε το φάρμακο).

Παρ' όλα αυτά πάλι καλά που αποδείχτηκε ότι όσοι κάνανε παράπονα για στημένους αγώνες δεν είναι δα και τόσο τρελοί και κλαψιάριδες. Ούτε έβλεπαν φαντάσματα όταν μιλούσαν για πολλά πάρε δώσε Μπέου με Μαρινάκη. Είχαν καταντήσει πλέον γραφικοί. Η ΕΥΠ έκανε πολύ καλά την δουλειά της χωρίς να αφήσει και πολλά περιθώρια αμφισβητήσεων κάτι που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όσους υπερασπίζονταν τα ανθρώπινα λάθη και την καθαρότητα του πρωταθλήματος.

Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε ως εδώ. Γιατί ακόμη και αν αυτή τη φορά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους , ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό όσον αφορά φυλακίσεις των υπευθύνων και τιμωρίας ομάδων. Σηκώθηκε ομολογουμένως αρκετή σκόνη και ελπίζουμε ο λόγος να μην ήταν απλά για αποπροσανατολισμό αλλά να γίνει μια φορά και κάτι ουσιαστικό. Μη τιμωρία θα έδινε το μήνυμα κάντε ότι θέλετε δεν θα σας πειράξει κανείς. Εδώ βγήκαν στην φόρα συνομιλίες και δεν έγινε τίποτα . Θα πρέπει να πάρουν ορισμένοι το μήνυμα ότι δεν μπορούν να κάνουν πλέον ότι θέλουν.

Όσον αφορά ενδεχόμενο υποβιβασμό η τιμωρία μεγάλων ομάδων όπως Ολυμπιακού αυτά τα θεωρώ ψευτοδιλήμματα. Εδώ η Γιουβε υποβιβάστηκε με τόσο κόσμο και ιστορία γιατί όχι ο Ολυμπιακός? Άλλωστε δεν ζήτησε κανείς να γίνει κάτι παράνομο σε αυτήν την περίπτωση απλώς να εφαρμοστούν οι νόμοι. Αν δεν γίνει ούτε αυτό πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να ανοίγουμε συζητήσεις όσον αφορά τον λόγο ύπαρξης των νόμων πλέον. Κάτι το οποίο θα ήταν πολύ επικίνδυνο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου