27/3/11

Σεμπάστιαν Φέτελ ο νικητής της Αυστραλίας

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο νικητής του πρώτου Γκραν πρι της περιόδου 2011-2012 στην Αυστραλία. Η διαφορά του από τον δεύτερο Λουίς Χάμιλτον ήταν περίπου 20! δευτερόλεπτα.
Παρά την επιβλητική νίκη όμως και μη έχοντας πλέον τίποτα άλλο να αποδείξει το Φέτελ είναι ένα άκρος προσγειωμένο παιδί.Αναλυτικά όσα είπε ο Φέτελ:


"Προσπαθώ να πω στην ομάδα να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Πήραμε πολλούς βαθμούς που είναι πολύ σημαντικό και το απολαύσαμε, που είναι ακόμα πιο σημαντικό. Είναι μεγάλη η σαιζόν και πολλά μπορούν να συμβούν"


"Οι δύο που τερμάτισαν πίσω μου συν τη Ferrari, είναι πολύ δυνατοί. Η Mercedes δεν έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά θα επιστρέψουν πιο δυνατοί από πέρυσι. Θα είναι αμφίρροπη η μάχη, αλλά είναι σημαντικό να τερματίζεις, οπότε πολλά, πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους στο εργοστάσιο. Το μονοθέσιο ήταν γρήγορο, αλλά και αξιόπιστο και αυτό είναι το κλειδί. Είναι η πρώτη φορά που τερματίζω στην Αυστραλία, οπότε είμαι χαρούμενος"


Ακόμη ο Γερμανός πρόσθεσε: "Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Η εκκίνηση ήταν καθοριστική. Έφυγα καλά, αλλά δεν ήξερα αν είναι αρκετό, μέχρι που είδα τον Λιούις και τον Μαρκ να μάχονται για τη θέση. Στο πρώτο κομμάτι προσπάθησα να κρατήσω τη διαφορά και μετά φτάνεις σε ένα σημείο όπου τα ελαστικά φθείρονται"


Τέλος ο Φέτελ κατέληξε όσον αφορά τα ελαστικά της Pirelli "Πρέπει να συγχαρούμε την Pirelli, μετά τις δοκιμές όλοι τρομάξαμε λίγο, αλλά στο τέλος δεν είδαμε τόσα πολλά πιτ στοπ όσα αναμέναμε και ήταν ένας ομαλός αγώνας. Η πίσω πτέρυγα είναι πολύ καινούρια. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει όπως περιμέναμε και μπορώ μόνο να κρίνω από μένα, όχι από τους άλλους"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου