1/3/11

Commando Ultra' 84 και Original 21 αδέλφια

Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές αδελφοποιήσεις μεταξύ ομάδων. Μιλάμε για αδέλφια όπως οι ίδιοι θέλουν να αποκαλούνται.
Αυτοί είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ. Η Μαρσέιγ όπως γνωρίζουμε σαν ομάδα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς η πόλη της Μασσαλίας λέγεται ότι έχει ιδρυθεί από Έλληνες Φωκαείς στο 600π.χ περίπου.Φωκαείς είναι άλλωστε και το παρατσούκλι των οπαδών της ομάδας.

Η Μαρσέιγ με πολλά σκαμπανεβάσματα θεωρείται μία απο τις πιο πετυχημένες ομάδες της Γαλλίας. Το 1993 κατέκτησε το κύπελλο Πρωταθλητριών απέναντι στην Μίλαν. Οι οπαδοί της Commando Ultra' 84 είναι αρκετά σκληροπυρηνικοί και το γεγονός ότι έπαιρναν μέρος σε πολλά σοβαρά επεισόδια έκανε τους αντιπάλους τους να τους βγάλουν το παρατσούκλι 'κομάντο'.

Ο τέλειος συνδυασμός θα λέγαμε για να πετύχει μία αρκετά δυνατή συνταγή πρόσμιξης με τους  οπαδούς της ΑΕΚ Original 21. Αφορμή στάθηκε ένας αγώνας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ ΑΕΚ και Μαρσέιγ. Η ατμόσφαιρα και η δυναμική υποστήριξη της ΑΕΚ από την Original εντυπωσίασε τους οπαδούς της Μαρσέιγ με αποτέλεσμα να ζητήσουν να γίνει αδελφοποίηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν άριστες σχέσεις και συχνά οπαδοί της κάθε ομάδας πηγαίνουν να υποστηρίξουν την άλλη. Σε σταθερή βάση υπάρχουν πανό στα γήπεδα των δύο ομάδων κάνοντας αναφορά στα αδέρφια τους. Αξιομνημόνευτος ήταν ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και της μισητής Παρί Σεν Ζερμέν όπου οπαδοί της Μαρσέιγ είχαν πάει στο γήπεδο μαζί με την Original και η χωρογραφία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα είναι εκείνο που λέει 'ΑΕΚ - Μαρσέιγ οε ο ΑΕΚ - Μαρσέιγ ' το οποίο φαίνεται να το τραγουδάει και ο οπαδός σύμβολο της Μαρσέιγ 'Σάντος' στο Βελοντρόμ.

Δείτε βίντεο από τον επαναληπτικό αγώνα Μαρσέιγ-ΑΕΚ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου