30/1/11

Ultras Άρης 1914 παρουσίαση

Τα πιο σημαντικά ultra groups του Άρη είναι οι Ιερολοχίτες και οι Super 3. Οι Super 3 ιδρύθηκαν το 1988 από μία παρέα φίλων που αγαπούσε πολύ τον Άρη
και είχε πολλά όνειρα για αυτόν. Εξάλλου εκείνη την εποχή οι υποστηρικτές του Άρη δεν ασχολιούντουσαν πολύ και η ανάγκη να δοθεί μία νέα πνοή είχε ήδη δημιουργηθεί.Όσων αφορά τον αριθμό των οπαδών κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί πολλές υποομάδες υποστήριξης του Άρη οι οποίες βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος. Πάντως το μεγάλο club που βρίσκεται δίπλα στο στάδιο έχει 8000 εγγεγραμμένα μέλη.

Πολιτική απόχρωση δεν υπάρχει στην ομάδα και οι οπαδοί της θεωρούνται κυρίως μη πολιτικοποιημένοι(apolitical) ενώ όσον αφορά τους φίλους και τους εχθρούς της ομάδας υπάρχουν μόνο οι δεύτεροι.Στους μεγαλύτερους αντιπάλους τους θεωρούνται οι οπαδοί του Παοκ,Ηρακλή,Ολυμπιακού,Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Οι σχέσεις με την αστυνομία είναι όπως και με τους περισσότερους ultras εχθρικές ενώ σε έναν αγώνα μπάσκετ με τον Παοκ πριν από 5 χρόνια σε συμπλοκές που υπήρξαν αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν συλλήψεις οπαδών του Άρη.

Όσων αφορά της χορογραφίες στο γήπεδο οι οπαδοί του Άρη χρησιμοποιούν κυρίως καπνογόνα,σημαιούλες, πλαίσια με διάφορα μηνύματα επάνω και κομφετί. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι να φτιάξουν και coreo καθώς δεν έχουν φτιάξει κανένα στο παρελθόν. Η οργάνωση των συνθημάτων,χορογραφιών και όλων  γενικά των θεμάτων του Άρη γίνεται κατά την διάρκεια μίας συνάθροισης που γίνεται κάθε χρόνο στην οποία συμμετέχουν όλα τα club του Άρη από όλη την Ελλάδα. Τέλος όπως λένε οι φίλοι του Άρη αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται σε μία πόλη σαν την Θεσαλλονίκη η οποία είναι μία 'ποδοσφαιρομάνα' κάτι που γίνεται αντιληπτό στα ντέρμπι με Παοκ,Ηρακλή ... κατά την διάρκεια των οποίων η πόλη αδειάζει καθώς όλη παρακολουθούν το ματς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου