20/1/11

Ο Λύμπε και η οικογένεια του...

Τελικά αυτή η ομάδα δείχνει να έχει άλλο μέταλλο στο DNA της. Τι και αν έχει προστριβές, διαχειριστικούς ελέγχους, εσωστρέφεια και πολλά άλλα
σχεδόν πάντα είναι εκεί όταν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Η καρδιά είναι εκείνη που υπερτερεί. Έτσι λοιπόν με ηγέτη της τον αρχηγό Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την επόμενη φάση του κυπέλλου έναντι του Παναθηναϊκού. Συγκλονιστικοί ήταν ακόμη Δέλλας και Μάκος κυρίως αμυντικά.
    Ο Χιμένεθ προτίμησε να κρατήσει τον Μπλάνκο στον πάγκο περνώντας τον Γκερέϊρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λυμπερόπουλο. Οι προσανατολισμοί του ήταν σαφώς αμυντικοί με δύο καθαρά αμυντικά χαφ Ντιόπ και Μάκο. Επιθετικά η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε ιδιαίτερα πέρα από ένα σουτ του Σκόκο μέσα από την μεγάλη περιοχή του οποίο κόντραρε στον Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν φάνηκε ιδιαίτερα, με καλά κλεισμένο τον Σισέ, έχασε μία ευκαιρία με τον Λέτο και άλλες δύο με τον Σωτήρη Νίνη. Πολλά προβλήματα είχε ο Γιάχιτς απέναντι στον Λέτο ο οποίος έπαιρνε συνέχεια επιθετικές πρωτοβουλίες.
  Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μην έχοντας αλλάξει τίποτα παρά μόνο πλευρές ο Σκόκο με τον Λαγό και με τον Γκερέϊρο να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα.Στο 64' ύστερα από ένα σουτ από δεξιά του Γιάχιτς η μπάλα έφτασε στον Λυμπερόπουλο ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.Στο 80' ήρθε η χαριστική βολή από την ΑΕΚ με τον Λύμπε να εκτελεί φάουλ και ύστερα από κόντρα η μπάλα να καταλήγει ξανά στα δίχτυα.  Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες με Κατσουράνη και Σισέ τις οποίες εξουδετέρωσε για άλλη μια φορά ο πολύ καλός Σάχα.Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Λυμπερόπουλου:

«Στον Παναθηναϊκό έχουμε περάσει επτά χρόνια. Για εμένα όμως η ΑΕΚ είναι η οικογένειά μου και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Τα χειροκροτήματα σημαίνουν πάρα πολλά για εμένα. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να ακούς χειροκροτήματα. Υπήρχαν και αποδοκιμασίες αλλά δεν αλλάζει αυτό που είπα πιο πριν».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου